Történet

Történetünk egy olyan világban játszódik, ahol az emberek különböző természetfeletti képességekkel születnek és az álomszakma, hogy szuperhősök legyenek, elérhetővé válik, de vannak olyanok is, akik nem a szuperhős, hanem a gonosztevő szerepet veszik magukra. Különböző iskolákban pedig Hőstanfolyamot is indítanak. Nagyon kevés ember van aki képesség nélkül születik, ugyanis ez egy igencsak apró tényezőn múlik, mégpedig, hogy az illetőnek van-e két ujjperc a kis lábujján.

 

Midoriya megszállottan rajong a szuperhősökért, szinte mindent tud róluk amit tudni lehet, már-már fanatikus szinten. Legnagyobb példaképe a hősök közül is toronymagasan, a szuperhős ranglétra csúcsán álló All Might, aki nemcsak azért különös mert a legerősebb a szuperhősök közül, hanem mert rettenthetetlen mosollyal ment életeket. Egy nap Midoriya-t megtámadja egy gonosztevő, és az éppen arra tévedő All Might menti meg. Később, amint a monster elszabadul és több ember életét sodorja veszélybe, Midoriya a saját életét kockáztatva lép közbe hogy segítsen. All Might felismeri az fiúban rejlő potenciált és saját fiatalkori énjét, így elhatározza hogy a szárnyai alá veszi őt.

Amint az hamarosan kiderül: All Might napjai meg vannak számlálva egy korábban elszenvedett sérülés miatt, ennek következtében képességeit és adonisz küllemét csak ideig-óráig tudja fenntartani. Mivel All Might ereje és ideje csökken, egészségi állapota egyre romlik, már egyre nehezebben tudja fenntartani a legyőzhetetlen hős és béke szimbólumát, ezért elhatározza, hogy egy intenzív és kemény 10 hónapos fizikai tréning után átruházza erejét, a “One For All”-t Midoriya-ra.

 

Midoriya, felruházva ezzel az isteni hatalommal beiratkozik a legelitebb szuperhős képző iskolába, hogy a legnagyobb szuperhős lehessen belőle. Azonban amint az hamarosan kiderül, Midoriya teste annyira gyenge, hogy nem képes használni és irányítani a “One For All”-t anélkül, hogy ne szenvedne el súlyos testi sérüléseket iszonyú fájdalmak közepette, ami miatt eleve hátrányból indul a többiekhez képest.

Az iskolában meg kell birkóznia számos, olykor lehetetlennek tűnő feladattal és helyzettel, életveszélyes kalandokkal és megpróbáltatásokkal. Midoriya lassan kezdi megérteni, megtanulja irányítani tudja újonnan szerzett képességét, és szembe kell néznie nemcsak az iskolán belüli kihívásokkal, hanem a diákok életére törő, újult erőre kapó gonosz erők és szuperképességek támadásaival is.